Heerlijk Italiaans

zonder fratsen

Een heerlijk Italiaans restaurant zonder fratsen, dát is Luca. Authentiek met traditionele recepten maken ze de lekkerste gerechten voor je. Een sfeervol familierestaurant met een ontzettend fijne sfeer. Het vakantiegevoel komt gelijk naar boven bij het naar binnen stappen. De gevarieerde menukaart veranderd mee met het seizoen, zo staat er altijd wat lekkers op tafel!

3 generaties

Ondernemen zit in ons bloed

Luca Adamo (64) is geboren op het eiland Sardinië. In de jaren zeventig kwam hij op vakantie naar Nederland en besloot er te blijven, in Haarlem. Daar ontmoette hij zijn vrouw die oorspronkelijk uit Indonesië komt. ,,In het begin spraken we via een woordenboekje”, lacht Luca.
Ondernemen zit de familie Adamo in het bloed.,,Mijn vader had een grote horecazaak op Sardinië.” Maar daar ging Luca’s hart niet meteen naar uit. Hij handelde in antiek, werkte bij Martinair en bij Transavia. In 1986 begon hij een restaurant in de Lange Veerstraat: Roma. ,,Toen waren er nog niet zo veel zaken als nu. Je had BastiJan, de Eetkamer en de Componist.” Luca was de eerste die begon met het aan huis bezorgen van pizza’s. ,,Dat was zo’n succes dat iedereen het ging doen.”
In de jaren negentig huurde Luca het pand in de Spaarnwouderstraat met zijn zoon Sandro. Daar staan ze nu samen, geholpen door de hele familie.

Wilt u reserveren?

Neem contact met ons op via tel. (023) 540 40 30
of mail naar info@ristoranteluca.nl

Onze openingstijden

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:

17:00 – 22:00
Gesloten
17:00 – 22:00
17:00 – 22:00
17:00 – 22:00
17:00 – 22:00
17:00 – 22:00

avada-cafe-logo-footer